Çfarë është celuliti dhe si ta eleminoni atë

October 18, 2019

Celuliti është njëri nga problemet më të mëdha estetike me të cilin përballet shumica e femrave (80%) gjatë jetës. Femrat mendojnë se mund ta eliminojnë celulitin me anë të dietës dhe ushtrimeve, mirëpo e vërteta është se ato janë vetëm masa parandaluese dhe nuk kanë shumë efekt nëse celuliti tashmë është i pranishëm, thonë ekspertët.

Perfect female figure, in studio
 • Paraqitja e celulitit mund të jetë pasojë e faktorëve të ndryshëm, siç janë faktorët gjenetikë, por mund të nxitet edhe nga shtatzënia, çrregullimet hormonale, mbipesha, duhanpirja dhe alkooli.
 • Ushtrimet intensive shkaktojnë ngjitjen e celulitit për muskuj, i cili bëhet më pak i dukshëm, mirëpo mbetet i pranishëm.
 • Disa ekspertë rekomandojnë që të ashtuquajturin ‘celulit i njomë’ mund ta eliminoni me anë të peeling-ut përkatës dhe kremrave kundër celulitit, të kombinuar me ushtrime të lehta në shtëpi.
 • Shmangni kafen, alkoolin, yndyrat me prejardhje shtazore dhe ushqimin e kripur (zëvendësojeni me fruta dhe perime të pasura me vitaminë C, kalium dhe squfur).
 • Veç këtyre, është me rëndësi masazhi i përditshëm i pjesëve të trupit të cilat i ka përfshirë celuliti.

Shkaqet e celulitit

 1. Dietat e forta – janë të dëmshme dhe gjithmonë krijojnë shtesa dhjamore në trupin e femrave
 2. Stresi – bën që muskujt dhe indi dhjamor të trashen
 3. Trashëgimia – është gjithmonë faktor për formimin e celulitit
 4. Duhani – edhe në rast se një femër shkon në palestër, gjithmonë është e rrezikuar nga celuliti në rast se pi duhan
 5. Ç’hidratimi – marrja e pamjaftueshme e ujit formon celulitin
 6. Mungesa e ushtrimeve – është e këshillueshme që pesë herë në javë të bëhen ushtrime nga 20 minuta

Eliminimi

 • Mos prisni mrekulli kur bëhet fjalë për celulit. Por nga kombinimi i ushqyerjes dhe aktivitetit fizik të duhur, me eliminimin e stresit dhe trajtimet estetike, mund të rezultojnë në zbutje të lëkurës.
 • Rritja e qarkullimit të gjakut përmes masazhit padyshim që ndihmon në eliminimin e celulitit. celësi në parandalimin dhe luftimin e celulitit është pastrimi i trupit i kombinuar me aktivitet fizik, dietë të shëndetshme, reduktim të tensionit dhe përmirësim të qarkullimit të gjakut.

SHUMË RRALLË CELULITI MUND TË FORMOHET EDHE TEK MESHKUJT, KJO SEPSE RRJETI I TYRE I QELIZAVE YNDYRORE ËSHTË NË THELLËSI TË LËKURËS.

 • Mënyra më e drejtë është të ushqehemi me produkte të trajtuara në avull ose me zierje, pasi janë plotësisht të asimilueshme dhe aspak të dëmshme për organizmin.
 • Gjatë kursit të humbjes së peshës, kërkohet ekuilibër në marrjen e ushqimit, përtypje e mirë, konsum i 3 litrave ujë në ditë. Lënia e një vakti pa marrë është e dëmshme.