Këshilla mbi trajtimin e flokëve

October 18, 2019

Kontaktoni farmacistin ose mjekun e familjes

– Nëse humbja juaj e flokëve është e papritur;

– Nëse koka juaj duket e skuqur, me luspa dhe e kruajtshme;

– Nëse ju kohët e fundit keni lindur dhe keni humbje të flokëve;

– Nëse ju kohët e fundit keni filluar një mjekim të ri ose keni patur kemioterapi;

– Nëse ju keni sëmundjen e tiroides, një mungesë ushqimi dhe një sëmundje autoimune;

– Nëse procesi i rënies së flokëve është i ndryshëm nga një proces normal si tek meshkujt ashtu dhe tek femrat.

Këshilla mbi trajtimin

– Vazhdoni të lani flokët tuaj me një shampo të butë;

– Nëse ju përdorni tharësen e flokëve, përdoreni në nivel sa më të ulët në mënyrë që të mos dëmtojë flokët tuaj;

– Është mënyrë e sigurt që ti lyeni flokët kur ngjyra juaj është larguar ose floku është në një gjendje jo të mirë;

– Një prerje flokësh ndryshe mund ta bëj humbjen tuaj të flokëve më pak të dukshme;

– Trajtoni çdo gjendje skalpi, siç është zbokthi ose psoriasiz;

– Hani një dietë të mirë-balancuar;

– Praktikoni teknikat e relaksimit dhe konsideroni faktin që stresi është faktor në rënien e flokëve;

– Nuk ekziston një kurë për humbjen e trashëguar të flokëve, por disa trajtime mund të zvogëlojnë procesin dhe mund të ndikojnë në mbirjen e flokëve;

– Trajtimi i hershëm funksionon mirë për të parandaluar humbjen e mëtejshme të flokëve; nëse trajtimi ndalohet, humbja e flokëve do të fillojë përsëri;

– Transplanti i flokëve do të jetë një opsion; zakonisht është më i suksesshëm për meshkujt sesa për gratë.