Kremrat më të mira organike kunder rrudhave: 3 më të mirat që me të vërtetë funksionojnë

October 15, 2019

Nëse jeni duke kërkuar diçka për të reduktuar rrudhat, mos shiko më tej se këto tre trajtime më të mira organike kundër rrudhave.

A FUNKSIONOJNË VËRTETË KREMËRAT ORGANIKE KUNDËR RRUDHAVE?

Përbërësit e kremrave të rrudhave pakësojnë shenjat e plakjes nga:

  • Nxitja e prodhimit të kolagjenit, duke çuar në një lëkurë më të thatë.
  • Hidratim dhe masazh i lëkurës në mënyrë që rrudhat të jenë më pak të dukshme.
  • Shpërndarja e antioksidantëve që mund të zvogëlojnë dhe riparojnë dëmtimet nga dielli.

Kur kujdeseni për lëkurën tuaj dhe përdorni produkte që përmbajnë antioksidantë të fuqishëm, rrudhat tuaja të thella mund të jenë më pak të dukshme. Kur lëkura juaj duket e shëndetshme dhe e hidratuar, rrudhat nuk janë aq të theksuara. Kur lëkura juaj është e thatë dhe e krisur, rrudhat ose linjat theksohen më shumë.

Me përdorim të qëndrueshëm të kremrave dhe vajrave kundër plakjes, lëkura juaj nuk do të prodhojë aq rrudha të reja ose linja të holla. Do të vini re se do të dukeni më të rinj se miqtë tuaj të cilët nuk përdorin produkte ushqyese për fytyrën.

Ndërkohë që ne nuk mund ta ndalim orën, ne mund ta mbajmë lëkurën tonë të ushqyer dhe të hidratuar në mënyrë që të moshohemi dhe rrudhemi më ngadalë. Mund të parandalojmë dëmtimin nga dielli dhe ndryshimin e lëkurës që vjen me të; mund të ngadalësojmë krijimin e rrudhave duke e mbajtur lëkurën tonë të hidratuar.

Nëse përdorim produkte që stimulojnë prodhimin e kolagjenit, mund ta mbajmë lëkurën tonë të fortë dhe më të plotë. Nëse përdorim antioksidantë të fuqishëm, mund të parandalojmë dhe riparojmë dëmtimet e lëkurës.

PËRBËRËSIT MË TË MIRË KUNDËR RRUDHAVE

Për përdorim të përditshëm, përbërësit më të mirë natyral kundër plakjes janë:

  • Vitamina C – stimulon prodhimin e kolagjenit, zvogëlon hiperpigmentimin dhe lufton radikalet e lira.
  • Vitamina E – një antioksidant i fuqishëm që mbron dhe riparon lëkurën dhe gjithashtu stimulon prodhimin e kolagjenit. Vajrat bimor dhe gjalpë bimor janë të ngopura me vitaminë E.
  • Karotenoidet dhe karotenet – Vitamina A është një nga vitaminat më të fuqishëm kundër plakjes. Shton prodhimin e kolagjenit, ndihmoni në zhdukjen e pikave të diellit, dhe hulumtimi po tregon se mund të ndihmojë në ndërtimin e elastinës.
  • Antioksidantë të tjerë – flavonoidet, polifenolet. Antioksidantët riparojnë dhe parandalojnë dëmtimin e qelizave në lëkurë.
  • Peptidet – Blloqet e ndërtimit të proteinave. Mund të ndihmojë lëkurën të qëndrojë më e fortë dhe më e re.
  • Acidi Hyaluronik-mban lëkurën më të shëndoshë dhe të hidratuar.