Lythat – Simptomat, llojet dhe karakteristikat.

October 18, 2019

Lythat janë formë mjaft të zakonshme e tumoreve, u përqëndrua në lëkurë dhe të provokuar nga disa lloje të papillomavirus njeriut, me fjalë të tjera – HPV.

Nuk janë lytha në mesatarisht 10.7% të popullsisë, ata janë vërejtur në pacientët në fëmijët dhe adoleshentët, megjithëse nuk e përjashton shfaqjen e varieteteve të veçanta të diagnostikuar në njerëz të grupmoshave të tjera, ne e konsiderojmë ato më poshtë.

Sa për parashikimin për trajtimin e lythat, ajo është më së shumti e favorshme, duke mos përjashtuar mundësinë e përsëritjes, përkatësisht ri-pamjen e lëkurës së tyre. Përafërsisht gjysma zgjidhja e lythat është mënyrë spontane.

Sa për lythat shkaqet, ato janë, siç u përmend tashmë, rezultojnë nga virusi i mëparshëm në kontakt të transmetimit, domethënë, si i tillë mund të konsiderohet një shumëllojshmëri të veprimeve, duke filluar nga shtrëngim duarsh standarde, not në pishinë ose në këmbë zbathur, dhe duke përfunduar transmetimin ushtrohen nëpërmjet sendeve shtëpiake. Kohëzgjatja e periudhës së inkubacionit (periudha midis infeksionit dhe shfaqjes së simptomave përkatëse) është nga 6 javë në gjashtë muaj.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se vetëm një virus me një prekje të thjeshtë nuk është e mjaftueshme, ju duhet gjithashtu prania aktuale e predisposing faktorëve në shfaqjen e lythat.

Si e tillë, vendosën të marrin në konsideratë praninë e traumave mikro në lëkurë (scrapes, plagëve, etj), imuniteti ulet (kjo tregon dukuri e shpeshtë në pacientët ftohjet, përkatësisht tendencën e tyre me to), dhe rritjen e tretje e lëkurës (p.sh., djersitje e tepruar e këmbëve, duart ).

Lythat: Simptomat, forma të ndryshme

Lythat mund të paraqiten në disa varieteteve të mundshme të tyre, janë variantet e mëposhtme:

  • Lythat e zakonshëm (lythat vulgare) – Nodules specifike lloj karakterizohet dendësinë e vet, ngjyra konvencionale apo ka filluar të thinjet, në disa raste – manifestuar në numrin e saj shumës. Formacionet sipërfaqe disa diametër përafërt – në rangun e 3 deri në 10 mm, përveç kësaj, ata janë ngritur pak mbi sipërfaqe të lëkurës.E gjerë lythat rajon përqendrimi i këtij lloji – gishtat dhe dorsum e dorës. Ndonjëherë këto lythat të bashkohen me njëri-tjetrin, duke çuar në tumor specifike element me gunga. Ose opsion festohet formacionet pa dhimbje, por kjo nuk përjashton faktin se lëndimi (veçanërisht nëse ajo është një ekspozimi i vazhdueshëm) lejuar mundësinë e inflamacionit, dhe bashkë me të, respektivisht dhe dhimbje.

 Lythat e zakonshëm  

  • Lythat të rinjtë (apo banesë) – Në këtë decimal të nënkuptuar rast ky lloj nodules diametër të cilëve është rreth 0.5 për 3 mm. Në thelb ata rrumbullakosura formë, numrin e copa të shumta. Sa për ngjyrën, karakteristikë e kësaj forme, këtu përsëri, kjo është normale apo ngjyra, apo ngjyrë të verdhë-kafe, apo edhe në një pak kaltërosh. Formacionet Smooth sipërfaqe, zonë e madhe e përqendrimit – dorsum e dorës, fytyra, në disa raste, lythat mund të përqëndrohen dhe në parakrah. Tipar specifik i këtij lloji të lythat është që ata të paraqiten në grup sasinë e tij. Ndjenjat subjektive në këtë rast është zakonisht mungon.
  • Lythat shputës – Është ky lloj i arsimit, i cili i paraprin shfaqjen dhe vazhdoi duke i dhënë presionin mbi lëkurë në veshur këpucë. Vizualisht, ata janë paraqitur në formën e shtresave me brirë kanë një ngjyrë ka filluar të thinjet, duke i bërë ato të ngjashme me misër. Ndryshe nga misri është se lythat shputës rritje papilare janë të kuqërremtë, të vendosura në zemër të shtresave aktuale në këtë rast.
  • Rritje e tillë tipike papilare mund të shihet në heqjen e corneum shtrese e sipërme e lëkurës (e cila, që ra fjala, lehtësisht të thërrmuar), ata rrjedh gjak dhe shikojnë një lëng pak. Ajo karakterizon lythat shputës dhe rritjen e sëmundshmërisë nëpër të cilat në shumë raste pacientët kanë vështirësi përkatëse në këmbë.
  • Lythat senile. Në këtë rast, merrni parasysh mundësitë e mëposhtme si entitete seboreynaya lez, keratoma seboreynaya që, në përgjithësi, kanë të njëjtin përkufizim për ta. Lythat senile janë formë beninje është gjithashtu zhvillimin si një lexues mund të marrë nga emri, në pacientët e moshuar.
  • Në fakt ky tipar është formimi ngadalësia e rritjes së tyre – pamjen e përfundimtar të tyre në një mënyrë të tillë të formimit për një periudhë të gjatë kohe, e llogaritur apo jo dekada. Së pari, lëkura është formuar korychnyuvate madhësive të vogla spot, pastaj, gradualisht, ajo rrit, duke arritur kështu diametër prej rreth 6 mm. Në këto lythat sipërfaqja është e mbuluar me crusts – ata janë me yndyrë, mjaft lehtë eliminohen.
  • Pas arritjes në fazën përfundimtare, përkatësisht fazën përfundimtare në rritjen e tij, kjo lez është tashmë disa pozitë të ngritur mbi lëkurë, ngjyra e saj mund të quhet i pasur (ai ngjyrë kafe të errët) dhe formuar në sipërfaqen e kores blejë dendësi më të madhe, ata mund të shohin të çara. Zona e madhe e lythat të përqendrimit – mbyllur fushat e trupit, por nuk përjashtoi mundësinë e përqëndruar në fytyrë, ekstremitete, qafë dhe në lëkurë e kokës.