Ndryshimi midis celulitit dhe dhjamit

October 18, 2019

Cfare eshte celuliti ?

Eshtë një lloj dhjami me një nënshtresë të lëkurës që përmban grupe të kontraktura te indeve lidhese .Ky ind lidhes qe varion ne trashesi dhe eshte I lidhur me qelizat dhjamore qendron aty fale nje rrjeti fibrash,qe mbron trupin tone, duke rrethuar muskujt dhe organet tona.Ai rrethohet nga nje leng qe e ushqen dhe I jep nje system konsumi efektiv.

Kur gjithcka shkon mire me sistemin produktet e paperdorura dalin nga organizmi dhe si rezultat kemi linja te buta.Kur lyrnat,lengjet, dhe helmet ngecen thelle ne organizem poshte epidermis indet lidhese trashen dhe forcohen duke dhene nje efekt gropezimi.Ndersa ne maturohemi lekura hollohet dhe pasohet nga nje shfaqje e madhe celuliti.


Ndryshimi midis celulitit dhe dhjamit


Edhe pse te gjthe kemi nga nje shtrese dhjamore,sasia individuale e tij varet nga pasha,menyra e jeteses dhe faktoret gjenetike.Kjo shtrese dhjami eshte nje lloj mbrojtesi per trupin dhe mbeshtjellese per organet,muskujt e nervat.Celuliti nuk behet pjese e organeve sic behet dhjami.Ai gjendetvetem ne disa zona te trupit: ne kofshe,vithe ,bark dhe gjoks.


Burrat ne pergjithesi nuk kane celulit por dhe ne qofte se I shfaqet ai verehet ne bark dhe ne qafe.Celuliti nuk eshte patjeter nje factor peshe.Nuk eshte e thene te kesh peshe te madhe qe te kesh celulit.

Megjithese dieta dhe menyra e jeteses ndikon ne formimin e celulitit nje pjese e madhe e celulitit krijohet nga helmet dhe dhjamerat qe ndertojne trupin.Celuliti shfaqet tek grate pavaresisht nga pasha permasat dhe strukturat e trupit.

Grate jane viktimat e celulitit.Ai shfaqet tek vajzat ne moshen 14 vjecare dhe rritet me maturimin tone,ndersa shtresat e lekures hollohen dhe formohen.

Celuliti shpash formohet ne gra qe e shtyjne periudhen e shtatezanise dhe ne ato qe marrin pilula sepse sistemi I tyre I konsumit nuk mund te clirohet nga fluksi I madh I estrogjenit ne trup.

Celuliti mund te zhvillohet pas nje plagosje traumatike nese sistemi I qarkullimit eshte crregulluar.Nje jete sedentare con ne nje forcim te indeve lidhese duke shkaktuar gropa nen lekure.

Tek burrat celuliti duket shume rralle sepse qelizat qelizat dhjamore tek ata ndodhen thelle nen lekure.tek grate qelizat jane me te buta ne nje formed dhe jane afer siperfaqes te lekures duke shkaktuar keshtu gropa,ndersa tek burrat qelizat jane me te prera dhe jane te vendosura me ne thellesi te lekures,pra i shkaktojne rralle ato gropa qe ne ia dedikojme celulitit.