Parandalimi i lythave

October 18, 2019

Parandaloni lythat

Për të shmangur shfaqjen e lythat, pasi masa kryesore parandaluese është konsideruar higjienës. Që duhet rregullisht të lajë duart e tyre, të përdorin sende të higjienës personale (përdorni peshqir individuale, etj.) Po aq e rëndësishme është trajtimi lëkurës duke përdorur zgjidhje dezinfektues, si dhe lufta kundër djersitjes.

Shumë pacientë janë duke kërkuar për situata të veçanta që predispose për të apeluar tek mjeku.

Prandaj, qasje në një mjek është i domosdoshëm në situatat e mëposhtme:

  • lez fillon të ndërhyjë me, pacienti ndjen praninë e saj në lëkurë;
  • lez filloi të rritet në madhësi;
  • lez fillon të rrjedh gjak, ka një ndryshim të ngjyrës apo formë, ka dhimbje;
  • lez përqendrohet në zonën shumë të dukshme që tashmë e përcakton atë si një defekt kozmetike;
  • Lythat bëhet më i madh.

Në disa raste, gjendet arsimi nuk është me të vërtetë një lez. Kjo, për shembull, mund të jetë një leze banesë fshikëza të kuqe ose kontahyoznom butak. Le të dyja versionet veç e veç.

Leze liken, për shembull, në pacientët karakterizuar nga nodules kuqërreme-vjollcë, këto nodules, nga ana tjetër, duket peshore me brirë gri. Këto lëvizje janë të pakta pozitë të ngritur në lëkurë, me sa duket në karakteristikat e veta, ata ngjajnë arsimin leze në lidhje me këtë dhe nuk është një supozim i ngjashëm për llogarinë e tyre.

Si karakteristika të dallueshme të qenësishme në këtë lloj të sëmundjes, zona të shumta plagë duket sipërfaqet e pasme të këmbëve dhe zonën e ulët këmbë.

Molluscum contagiosum, nga ana tjetër, është rezultat i infeksionit aktuale ndodhur për shkak të ndikimit të virusit lisë. Në qoftë se ju të ndaluar në tiparet e jashtme specifike për gocë deti patogjen, mund të vërehet se formimi ndodhin në këtë rast është hemispherical në formën e tyre, ato janë bazë të tejdukshëm qëndrueshmëri të trasha.

Ata kanë një ngjyrë rozë në disa raste nuk ka dallime të jashtme në ngjyrë nuk ka krahasim me lëkurë normale. Në lidhje me madhësinë e lejuar variacione të ndryshme (pinhead, bizele).

Ushtruar presion mbi llojin e arsimit çon në ndarjen e saj kashopodibnoyi masën e gri-të bardhë. Ekzistenca kohëzgjatja është rreth tre muaj, dhe pastaj vetëm ajo zhduket.