">

Propolis. Shëndet i mirë, jetë e lumtur!

Propolisi është një lëndë rrëshirore e krijuar nga bleta e cila përdoret për trajtimin e sëmundjeve dhe plagëve të ndryshme. Egjiptianët, Persianët, Grekët dhe Romakët e lashtë përdorën propolisin për lehtësimin e sëmundjve dhe vetëm në vitin 1600 propolis u njoh zyrtarisht si ilaç në Londër. Ai është përdorur në Luftën e Dytë Botërore për trajtimin e plagëve ku u bë i njohur si “penicilina ruse”. Pas viteve 1990 propolisi filloi të fitonte popullaritet. Ai njihet ndryshe si mbrojtja më e mirë e natyrës. Ka veti të fuqishme antibiotike, antivirale dhe antioksiduese. Në këtë mënyrë propolis shërben si mbrojtës ndaj infeksionit, anti-inflamator dhe si një suplement parandalues superior.

Ai ka gjetur përdorim të gjerë në fushën e mjekësisë si:

Forcues i imunitetit– Njeriu është një gjendje të zhvillojë sistemin e tij imunitar duke e bërë atë të fuqishëm në mënyrë që të luftojë agjentë infektivë si bakteret, viruset, toksinat etj. Propolisi ofron mbështetje imune efektive për një jetë të shëndetshme duke përmirësuar rigjenerimin e qelizave dhe duke ju furnizuar me flavonoidë. Një sistem imunitar i shëndetshëm është baza për një jetë cilësore.

Diabeti – Hulumtimet tregojnë se marrja e propolisit mund të përmirësojë kontrollin e sheqerit në gjak, pengon ndjeshëm humbjen e peshës trupore dhe ndihmon në uljen e nivelit të kolesterolit. Ka një efekt të fortë antioksidant i cili mund të përmirësojë stresin oksidues në gjak, mëlçi dhe veshka si dhe të vonojë shfaqjen e nefropatisë diabetike në diabetin mellitus.

Herpesi oral dhe herpes në organet gjenitale- Lëndët që përmbajnë propolis mund të ndihmojnë në përshpejtimin e kohës së shërimit dhe zvogëlimin e simptomave tek plagët në gojë dhe herpesin gjenital. Studimet kanë zbuluar se propolis ndihmon në shërimin e plagëve më shpejt se asnjë trajtim tjetër.

Enjtje (inflamacion)- Inflamacioni është reagimi kompleks biologjik i indeve vaskulare ndaj stimujve të dëmshëm. Propolisipërdoret si anti-inflamator dhe kjo mund të shpjegohet me praninë e flavonoideve aktive dhe derivateve të acidit cinamik.

Plagë brenda gojës (mukozit oral) – Përdorimi i propolisit përshpejton shërimin dhe zvogëlon dhimbjen dhe enjtjen pas operacioneve në gojë.

Djegie- Propolisi mund të ndihmojë në trajtimin e djegieve të vogla dhe parandalimin e ndonjë infeksioni të mundshëm.

Afte- Shumica e teorive përfshijnë se aftet krijohen nga anomali imune dhe propolisi mund të përshpejtojë shërimin e tyre.

Si të zgjidhni llojin e duhur të propolisit?

Kur të zgjidhni propolisin duhet të keni parasysh se ai duhet të përmbajë një përqindje të lartë të bioaktiveve dhe flavonoideve. Gjithashtu, si një produkt natyral i bletëve ai nuk duhet të përmbajë mbetje që rrjedhin nga praktikat e bletarisë dhe ndotës artificialë.

Për këtë arsye ne ju sugjerojmë të përdorni kapsulat Propolis Emune të cilat përmbajnë propolis të koncentruar të cilësisë premium i cili mund t’iu ndihmojë në përmirësimin e të gjithë problemeve shëndetësore të lartpërmendura. Është një produkt 100% natyral i cili ofron mbështetje imune efektive për një jetë të shëndetshme.

Propolis Emune janë një zgjidhje universale për problemet e shëndetit tuaj dhe përmirësimin e tij në përgjithësi. Ekstrakti i përqëndruar i pastër, sasia dhe cilësia e bioaktiveve dhe flavonoideve e bëjnë këtë produkt superior. Është produkt i certefikuar dhe i sigurt për shëndetin.

Përdorimi i këtij suplementi ushqimor nuk ka asnjë efekt anësor, me përjashtim të ndonjë rasti të natyrës alergjike, që lidhet me ndjeshmërinë individuale.

Propolis Emune mund të përdoren nga të gjithë me përjashtim të fëmijve nën 1 vjeç ose personave alergjikë. Kërkoni këshilla nga profesionistë para përdorimit nëse jeni nën mbikqyrjen e mjekut, shtatzënë, jepni gji ose vuani nga alergjia e bletës.

Propolis Emune mund t’i gjeni vetëm online në faqen zyrtare. Transporti është FALAS për Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni.

Shënim:

Të gjitha informacionet e mësipërme janë mbështetur në përvojën e madhe të mjekësisë popullore për përdorimin e prodhimeve të bletës.

Ju mund të gjeni më tepër informacion rreth propolisit këtu.

https://www.researchgate.net/profile/Solange_Castro2/publication/26469737_Propolis_Biological_and_Pharmacological_Activities_Therapeutic_Uses_of_This_Bee-product/links/562785a608aefb81befbaecf.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3872021/