">

Si të forconi sistemin imunitar dhe të mbroheni nga viruset në mënyrë të thjeshtë

Ka shumë suplementë dhe produkte që pretendojnë të forcojnë rritjen e sistemit imunitar. Në fakt, sido që kjo mund të tingëllojë, forcimi i imunitetit të trupit të njeriut mund të mos jetë dhe aq i thjeshtë. Dhe, kjo vetëm për shkak të mungesës së informacionit dhe orientimit drejt produkteve të duhura dhe efektive.

Sidoqoftë, në dy vitet e fundit, studimet tregojnë se njerëzit janë të “etur” për të pasur sa më shumë informacione mbi shëndetit, e veçanërisht ato për imunitetin e njeriut.

Çfarë e dobëson sistemin imunitar të njeriut?

Sistemi imunitar mbron trupin e njeriut nga infeksionet dhe viruset. Mjekët sugjerojnë se njerëzit me sistem imunitar të dobët janë vazhdimisht të predispozuar të preken si nga bakteret, ashtu edhe nga viruset. Sistemi imunitar përbëhet nga qeliza të veçanta, inde dhe organe që punojnë së bashku për t’ju mbrojtur.

  • Mungesa primare e imunitetit – njerëzit që kanë lindur me një sistem imunitar të dobët
  • Mungesa e fituar e imunitetit​ – dobësimi i imunitetit gjatë dhe pas infektimit me një virus
  • Sistem imunitar shumë aktiv – kryesisht ndodh nga reaksionet alergjike
  • Sëmundje autoimune – kur njerëzit kanë një sistem imuniteti që funksionon në disfavor të tyre
Personat që kanë imunitet të dobët kanë rrezik të shtuar / Foto Ilustrues

Si të kuptoni që keni një sistem imunitar të dobët?

Sipas botimit të Revistës Shkencore Pennmedicine.org, ka disa “sinjale alarmi” që tregojnë se ju keni një sistem imunitar të dobët, ose të dobëuar nga elementët e jashtëm, siç është infektimi nga viruset.

Ndiheni të lodhur përgjatë gjithë kohës – Kur sistemi juaj imunitar lufton, edhe energjia në trupin tuaj është duke luftuar. Ju do ta kuptoni më së miri këtë, në rast se pavarësisht se bëni një gjumë të mirë, zgjoheni me një lodhje dhe debulesë e cila ju shoqëron përgjatë gjithë ditës suaj.
Ditë e cila, në rast se nuk merrni masat e duhura kthehet në javë, muaj, apo edhe vite.

Prekeni vazhdimisht nga infeksionet dhe viruset – Kur keni një sistem imunitar të dobët, jeni më të predispozuar të prekeni nga viruset dhe infeksionet, madje jo vetëm kaq, por edhe t’i përballoni ato më me vështirësi. Për shembull, në një grup miqsh, ju mund të kryeni të gjithë të
njëjtat rituale; të tregoheni të pakujdesshëm ndaj baktereve, të visheni hollë, të lageni në shi, por nga i gjithë rrethi, simptomat do të shfaqen vetëm te ju.

Infeksionet shërohen me hapa të ngadaltë – E kuptoni që keni një sistem të dobët imunitar kur përballë çfarëdolloj sëmundje apo plage, trupit tuaj i duhet më shumë kohë për të rikuperuar. Kjo vlen si për viruset, ashtu edhe për plagët (një gërvishtje apo e çarë). Për shembull, trupi juaj punon për të mbrojtur plagën, duke dërguar gjak të pasur me lëndë ushqyese në zonën e
dëmtuar, për të ndihmuar rigjenerimin e lëkurës së re. Ky proces shërimi varet nga qelizat imune të shëndetshme. Por, nëse sistemi juaj imunitar është i ngadaltë, lëkura juaj nuk mund të rigjenerohet. Në vend të kësaj, plagët tuaja zgjaten dhe e kanë të vështirë të shërohen.

Keni probleme me stomakun – Nëse keni diarre të shpeshtë apo gazra, ky është një tregues që keni një sistem të dobët imunitar. Hulumtimet tregojnë se gati 70 për qind e sistemit tuaj imunitar ndodhet në traktin tuaj të tretjes. Bakteret dhe mikroorganizmat e dobishëm që jetojnë atje, mbrojnë zorrën tuaj nga infeksioni dhe suportojnë sistemin imunitar. Sasi të ulëta të këtyre
baktereve të dobishme të zorrëve, mund t’ju lënë të ekspozuar ndaj viruseve, pezmatimeve kronike dhe madje, edhe çrregullimeve autoimune.


Pas marrjes së një doze informacioni i cili ju ndihmon të kuptoni se sa e pakëndshme është të kesh simptoma të vazhdueshme të një sistemi imunitar të dobët, si dhe mbi të gjitha, sa e rrezikshme është të jesh i ekspozuar ndaj viruseve dhe infeksioneve kur ke një sistem imunitar të
dobët, pyetja që natyrshëm shtrohet është – Si mund të forcosh sistemin imunitar?

5 elementët që nuk duhen injoruar!
1) Dietë e rregullt
2) Aktivitet fizik i rregullt
3) Hidratim i vazhdueshëm
4) Minimizim i stresit
5) Gjumë i rregullt

Sidoqoftë, ruajtja e balancës së të pestë elementëve të mësipërm, shpesh mund të jetë e vështirë për t’u mbajtur nën kontroll, ndaj një tjetër pyetje që shtrohet është – A ka një mënyrë më të thjeshtë për të forcuar sistemin imunitar?

Echinacea është një nga bimët më të njohura në të gjithë botën. Amerikanët e kanë përdorur atë për shekuj për të trajtuar sëmundje të ndryshme. Nga ekstrakti i kësaj lule është bërë Propolis Emune.

Përgjigja është Propolis me Vitaminë C – Mijëra vjet më parë, civilizimet e lashta kanë përdorur propolis- in me Vitaminë C për vetitë e tij medicinale. Asokohe, Propolis me Vitaminë C vendosej në plagë për të luftuar tumorin dhe për shërimin e plagëve.

Sot, Propolis me Vitaminë C është rikthyet më shumë se kurrë në vëmendje, për shkak të forcimit të sistemit imunitar dhe mbrojtjes nga viruset dhe bakteret. Instituti i Kërkimeve Shkencore Research Gate ka botuar një libër shkencor mbi efektet pozitive dhe ndikimit të Propolis me Vitaminë C në sistemin imunitar të njeriut.

Çfarë është Propolis me Vitaminë C?

Propolis me Vitaminë C është një suplement 100% bio, i cili bashkon efektet pozitive të Propolis-it me efektet pozitive të Vitaminës C, duke pasur 2 – fish efektivitet në luftën kundër infeksioneve, ndryshe nga çdo të ndodhte me përdorimin vetëm të Propolis, apo me përdorimin vetëm të Vitaminës C. Mbi të gjitha, pa asnjë efekt anësor!

Si e forcon Propolis me Vitaminë C sistemin imunitar?

Propolisi është një produkt i aktivitetit jetësor të bletës. I papërpunuar, ai përbëhet nga 50% rrëshira bimore, 30% dyllë, 10% vajra esencialë dhe aromatikë, 5% polen dhe 5% substanca të tjera organike. 3 Propolisi me Vitaminë C zotëron një larmi efektesh biologjike dhe farmakologjike, të tilla si antibakterial, antioksidant, apo antiinflamator.

Benefitet nga përdorimi i Propolis me Vitaminë C
1) Forcon sistemin imunitar të trupit të njeriut
2) Lufton gripin
3) Lufton ftohjen
4) Shëron plagët, aknet, djegiet
5) Përmirëson sistemin kardio vaskular
6) Parandalon infektimin nga sëmundjet infektive

Të gjithë elementët e lartpërmendur janë vetëm disa nga efektet pozitive të përdorimit të Propolis me Vitaminë C. Sidoqoftë, duke thënë se Propolis me Vitaminë C mbron dhe forcon sistemin imunitar, i kemi thënë të gjitha!

Pyetjet më të shpeshta


A është Propolis me Vitaminë C një produkt i certifikuar?
Propolis me Vitaminë C është një produkt që vjen nga Europa, i çertifikuar dhe plotëson të gjitha standardet e çertifikimit nga Bashkimi Europian. Ai përmban autorizim të plotë për përdorimin në Shqipëri.

Pse ky produkt është kaq i kërkuar?
Propolis me Vitaminë C ka një kërkesë masive në treg për shkak të ndërgjegjësimit në 2 vjeçarin e fundit, të rëndësisë së forcimit të sistemit imunitar.

Si përdoret?
Përgjigja është e thjeshtë! Propolis me Vitaminë C është konsumimi i dy kapsulave ditore. Sidoqoftë, duke qenë një produkt i çertifikuar, ai përmban të gjitha udhëzimet e nevojshme.

Për cilën grupmoshë rekomandohet më së tepërmi?
Sistemi imunitar është i ndryshëm për njerëz të ndryshëm. Ndaj, stereotipi që Propolis me Vitaminë C duhet të përdoret vetëm nga të moshuarit bie poshtë. Duke qenë një produkt 100%, ai rekomandohet për çdo grupmoshë.

A është e vështirë ta gjej Propolis me Vitaminë C?
Duke marrë në konsideratë kërkesën e madhe në treg, si dhe mungesën e produkteve të çertifikuara, është e vështirë të gjesh produktin efektv për rritjen e sistemin imunitar. Megjithatë, Propolis me Vitaminë C është vetëm një klik larg nga ju.

Kliko këtu për të porositur Propolis me Vitaminë C dhe për të përfituar nga paketat e ofertave!

KUJDES: Të gjitha përfitimet e sipër përmendura janë për Propolis Emune.